• Niet zomaar een club

 • Woensdag 13 maart 2024 bereikte ons het trieste bericht dat die dag Guido v/d Wal op veel te jonge leeftijd (57) plotseling is overleden.

  Guido kwam op 7 jarige leeftijd bij PPSC in de jeugd voetballen maar vanwege zijn fysieke gesteldheid koos hij al snel voor de positie van doelman. Toen zijn generatiegenoten de stap naar de selectie maakten en zowel op het veld als in de zaal op een aardig niveau voetbalde zocht Guido zijn heil in de begeleiding. Zo was hij lid van de technische commissie en jarenlang leider van het 1ezaalteam van PPSC.

  Guido was geen grijze muis. Hij schreef duidelijk en met vette letters mee aan de verhalen die nu nog worden verteld onder de PP’ers van zijn generatie en generaties daarna. Trainingskampen, klaverjas, dart- en feestavonden, ze gingen, mede door zijn aanwezigheid en inzet, niet ongemerkt voorbij.

  Het hoogtepunt van de “organisatie carrière” van Guido bij onze club is absoluut de wedstrijd van PPSC tegen zijn favoriete (prof)club Feyenoord. Georganiseerd in het kader van het 80 jarig jubileum van onze club.

  In het door corona nooit uitgegeven jubileumboek PPSC 100 jaar schreef Guido daar zelf over: “December 1999. Met een harde schreeuw beëindig ik mijn telefoongesprek. Hans Hagelstein, teammanager van Feyenoord, heeft zojuist toegezegd om de 80e verjaardag van PPSC te komen opluisteren met de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. Het moet het absolute hoogtepunt worden van het prachtige jubileumjaar”.

  Op 11 juli 2000 ontving onze club vervolgens zo’n 3.700 toeschouwers op het complex. Een operatie van jewelste die Guido, samen met Edwin Ibrisimovic en vele andere vrijwilligers, tot een goed eind bracht. Met de opbrengst van deze wedstrijd werd het elektronisch scorebord en een deel van het kleine kunstgrasveld gefinancierd waar we tot op de dag van vandaag nog van mogen genieten. Jaren later stond Guido mede aan de wieg van de jaarlijkse organisatie van de wedstrijd PPSC- SPARTA, als aftrap van hun voorbereiding van het seizoen. Het leverde mooie reclame op voor onze club en stond aan de basis van onze huidige samenwerking met de Kasteelbewoners.

  Om deze maar ook om tal van andere redenen zullen wij Guido (“Kwiet”) nooit vergeten en zijn wij dankbaar dat hij jarenlang onderdeel is geweest van onze club.

  Wij wensen zijn dochter Marit, zijn vrouw Alouise, haar zoon Sven en dochter Kirsten, alle verdere familie en vele (PP) vrienden heel veel sterkte toe.

  Bestuur PPSC