• Niet zomaar een club

 • Vertrouwenspersonen

  Onze namen zijn Jennifer, Angelique van Houte en Marc Visscher. Wij zijn de vertrouwenscontactpersonen van PPSC. Graag vertellen we over welke rol wij binnen PPSC vervullen. 

  • Wat is en wat doet een vertrouwenscontactpersoon? 

  Als je een melding hebt over het gedrag van iemand binnen de vereniging kun je contact opnemen met een vertrouwenscontactpersoon (VCP). De klacht kan gaan over een medesporter, een trainer, een leider, een bestuurslid, een vrijwilliger of een ouder. Eigenlijk dus over iedereen die zich binnen de vereniging beweegt. Je melding kan o.a. gaan over pesten, ongepast gedrag, discriminatie, seksueel ongewenst gedrag, agressie. Eigenlijk over al het gedrag waardoor jij je niet prettig en veilig voelt binnen de vereniging. Als je met een van ons contact opneemt, bespreken we samen je melding. Als VCP luisteren wij naar jouw verhaal en samen met jou kijken we hoe jouw melding het beste aangepakt kan worden. We kijken of je het probleem zelf kan oplossen of dat je er hulp bij nodig hebt. We bekijken samen welke stappen je zou kunnen nemen, of wij denken mee wie jou zou kunnen helpen. Onze rol is een luisterend oor voor jou te zijn en als wegwijzer te functioneren: welke weg zou het beste zijn om in te slaan? Een idee zou bijvoorbeeld kunnen zijn om een gesprek aan te gaan met de betreffende persoon, je trainer of het bestuur. Maar het kan ook zo zijn dat jouw melding zo ernstig is, dat je beter naar een ander persoon, bijvoorbeeld een hulpverlener, kunt gaan zoals bijvoorbeeld iemand van het NOC*NSF. Het kan ook zijn dat je, in extreme situaties, zelfs naar de politie zou moeten gaan. Wat je melding ook is, we gaan er samen naar kijken en ervoor proberen te zorgen dat jij je weer prettig en veilig voelt binnen de vereniging.

   

  Geheimhoudingsplicht

  De naam vertrouwenscontactpersoon zegt het al: je kunt die persoon in vertrouwen iets vertellen. Jij beslist wat er met jouw probleem gebeurt. Wel maken we altijd een schriftelijk, (in overleg) anoniem, rapport voor het bestuur. Wij zijn namelijk geen bestuursleden. Maar als het verhaal heel ernstig is, of als er sprake is van een misdrijf, of wanneer er gevaar voor jou of anderen ontstaat, moeten we soms de vertrouwelijkheid doorbreken. Wij overleggen dan natuurlijk heel goed met jou hoe dat op een veilige manier kan gebeuren.

   

  Bereikbaarheid 

  Telefoon:

  Jennifer: 0624505533

  Angelique van Houte: 0611080266

  Marc Visscher: 0645104172

  Of misschien zie je ons wel staan langs het veld. Je mag ons altijd aanspreken! Schroom niet ons te benaderen. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat PPSC een veilige omgeving is en blijft, waar iedereen met plezier zijn/haar sport kan beoefenen.